Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş, Marin Popescu, a declarat că „lucrurile nu au evoluat foarte mult” în privinţa vaccinării angajaţilor din învăţământul preuniversitar împotriva virusului SARS-CoV-2, deşi în judeţ a fost înfiinţat şi un centru special pentru imunizarea acestora.

„Lucrurile nu au evoluat foarte mult din perspectiva a ceea ce înseamnă înscrişi pe platforma de vaccinare (în ultimele săptămâni, n.r.). Avem 3.043 de profesori programaţi la vaccinare, 2.813 sunt vaccinaţi, reprezentând 92% de vaccinaţi dintre cei programaţi. La nivelul judeţului, 59% dintre profesori sunt înscrişi pe platforma de vaccinare şi urmează să se vaccineze. Nu am evoluat foarte mult. Ne-am dori să conştientizăm cadrele didactice că este important pentru comunităţile educaţionale, elevi, profesori şi pentru comunitatea în care trăim, să se vaccineze (…). Am dezvoltat şi centru special pentru vaccinare, unde 900 de angajaţi din sistem s-au vaccinat. A fost o reuşită, dar este insuficient pentru revenirea la şcoală”, a afirmat Marin Popescu, într-o conferinţă de presă.

Marin Popescu a detaliat că în privinţa infectărilor cu SARS-CoV-2, prin care s-a dobândit o imunizare naturală prin îmbolnăvire, de la 1 martie 2020 până acum, 689 de persoane din sistem au făcut boala (0,76% din totalul angajat) şi 739 de elevi au fost infectaţi (0,8%).

În judeţul Timiş sunt 95.013 elevi, 6.770 de cadre didactice, 779 de angajaţi auxiliari (contabili, informaticieni, laboranţi) şi 1.700 de persoane angajate în posturi nedidactice. AGERPRES