Voluntari din cadrul EdJust au susţinut, pe 19 februarie, seminarii de educaţie juridică în trei instituţii de învăţământ din judeţul Vaslui. Elevii de la Liceul „Mihail Kogălniceanu” din Vaslui, de la Şcoala cu clasele I-VIII Văleni şi de la Şcoala Specială „Elisabeta Polihroniade” din Vaslui au primit o serie de informaţii privind importanţa cunoaşterii infracţiunilor, întrucât, odată cu împlinirea vârstei de 14 ani, minorii sunt răspunzători penal.

„Am discutat cu elevii despre drepturile şi obligaţiile pe care le au ca cetăţeni, despre principalele infracţiuni şi despre necesitatea că ei să fie informaţi, pentru a nu comite greşeli pe care să le regrete ulterior. Iniţiativa EdJust este lăudabilă pentru că de multe ori tinerii ajung să comită infracţiuni în necunoştinţă de cauză, ori ajung să fie victime tocmai pentru că nu sunt suficient informaţi”, a declarat avocatul Ioan Mancaş.

Elevii au primit broşura „Unde-i lege, nu-i tocmeală”, un manual de educaţie juridică, în materie penală, realizat în conformitate cu noul Cod Penal din 2014, cu sprijinul judecătorului Cristi Danileţ. Multiplicarea manualului s-a făcut de Asociaţia EdJust, cu sprijinul Rotaract. Parteneri în cadrul proiectului „EdJust – Educaţie juridical în şcoli” sunt Facultatea de Drept a Universităţii „Al. I. Cuza” din Iaşi şi Asociaţia Studenţilor la Drept din cadrul universităţii ieşene. AGERPRES