Editura Polirom a publicat volumul “Educatia. Iubire, edificare, desavirsire”, scrisa de Constantin Cucos. Cartea a aparut in colectia “Stiintele educatiei. Structuri, continuturi, tehnici” si poate fi achizitionata la pretul de 24.50 RON.
Un alt mod de a vorbi despre educatie, mai putin doct si sistematic, care incearca sa imbine abstractul cu faptul de viata, generalul cu situatia particulara. Unitatea cartii se contureaza abia la sfarsit, prin structurarea unor campuri tematice congruente. Sunt abordate teme diverse, de la institutia discipolatului, iubirea pedagogica, schimbarile de paradigma educationala si educarea prin sine pana la caracterul formator al experientei sacrului si al unor „intamplari” semnificative.

Din cuprins, metnionam capitolele: “Discipolat si iubire pedagogica”; “Educatia – o relatie privilegiata”; “Pluralismul cultural si educatia pentru acceptarea celuilalt”; “Cateva probleme ale invatamantului romanesc”; “Spiritualitatea religioasa in scoala”; “Statutul icoanelor in scoli”; “Culturalizarea religioasa – o coordonata a invatamantului romanesc”.

Constantin Cucos este doctor in stiintele educatiei, profesor universitar la Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, Universitatea „Al.I. Cuza” din Iasi, director al Departamentului pentru Pregatirea Personalului Didactic din cadrul aceleiasi universitati. Este membru al International Association for Intercultural Education, cu sediul in Suedia (1995), al colegiului editorial al Intercultural Education (1996) si al Association pour la Recherche Interculturelle (ARIC), cu sediul la Geneva (2001). Este autorul a peste 120 de studii in volume colective si reviste de specialitate.