omnes_in_uno.jpgLa Editura Universitatii Alexandru Ioan Cuza din Iasi a aparut volumul „Universitatea Alexandru Ioan Cuza – Omnes in uno”, scris de Gheorghe Iacob. Cartea are 450 de pagini si poate fi achizitionata la pretul de 39,99 RON.
Volumul a fost editat cu ocazia implinirii a 147 de ani de la infiintarea primei universitati din Romania si cuprinde un sinopsis legislativ referitor la invatamantul superior iesean in general si la Universitatea „Al.I Cuza” Iasi in special, un istoric al infiintarii si transformarii diferitelor facultati si catedre, precum si un album foto cu Universitatea „Al. I. Cuza” in diverse perioade de la inceputuri si pana acum si o galerie de portrete ale personalitatilor marcante ale acestei institutii.

Tot la Editura Universitatii Alexandru Ioan Cuza a vazut in acest inceput de an lumina tiparului volumul „Universitatea din Iasi – De la modelul francez la sistemul Bologna”, coordonat de Gheorghe Iacob.

Printre coautori se numara Dumitru Oprea, Henri Luchian, Gheorghe Badarau, Gheorghe Platon, Ion Agrigoroaie, Mariana Momanu, Catalin Turliuc, Constantin Salavastru, Andrei Corbea Hoisie, Florea Ionicioaia. Din cuprinsul lucrarii amintim: modelul francez si sistemul Bologna aplicat in universitatea ieseana; relatiile internationale ale universitatii; strategia Univ. „Al. I. Cuza” pentru perioada 2008-2015; universitatea in anii comunismului; primul rectorat al lui Titu Maiorescu etc. Cartea are 562 de pagini si poate fi achizitionata la pretul de 45 RON.

De asemenea, trebuie sa amintim o alta aparitie editoriala recenta in domeniu: „Strategia Universitatii – Metodologie si studii de caz”, scrisa de Ovidiu Nicolescu. Cartea a aparut la Editura Economica, are 320 de pagini si poate fi achizitionata la pretul de 38 RON.