Senatorul Dumitru Oprea cere Ministerului Educației o strategie educațională pentru învățământul liceal

oprea_dumitru.jpgSenatorul PDL Dumitru Oprea își exprimă profunda îngrijorare pentru continua depreciere a învățământului românesc. Într-o interpelare adresată Ministrului Educației Naționale pe 9 septembrie, parlamentarul ieșean a atras atenția că, de la an la an, se adâncesc decalajele educaționale ale României față de Europa.

În opinia senatorului ieșean, această situație este cauzată de schimbările repetate ale modalităților de evaluare, dezinteresul școlii pentru adaptarea la tendințele actuale, dar și de lipsa de motivare a tinerilor pentru dobândirea unor abilități și competențe necesare pieței forței de muncă. Astfel, nu este întâmplător locul ocupat de România la sistemul de testare PISA, respectiv poziția 52 din 64 de state.

De asemenea, parlamentarul PDL a evidențiat și situația elevilor din fostele SAM-uri, care nu fac față evaluărilor de tipul bacalaureatului, îngroșând rândul șomerilor fără pregătire profesională.

În acest context, senatorul Dumitru Oprea i-a cerut Ministrului Remus Pricopie să prezinte demersurile efectuate și strategia educațională pentru diminuarea analfabetismului funcțional, o problemă cu imens impact social și economic în România.