hardau mihai.jpgPreşedintele Comisiei de învăţământ a Senatului, Mihail Hărdău, consideră că activitatea sindicală va fi „corectă şi responsabilă” numai atunci când listele cu profesorii aflaţi în grevă vor fi depuse la serviciile de salarizare pentru diminuarea salariilor lor pentru timpul cât au protestat.

„Statul nu trebuie să îşi asume responsabilitatea finanţării lipsei activităţii educaţionale şi nici a perioadelor de recuperare insuficient calitative”, a declarat, marţi, democrat-liberalul Mihail Hărdău.

Acesta a afirmat că unul dintre punctele majore ale proiectului legii educaţiei naţionale este cel legat de descentralizarea învăţământului la nivelul conducerii unităţii de învăţământ, demers care, în opinia sa, „afectează suficient de tare interesele organizaţiilor sindicale care instrumentalizează politic corpul didactic prin acţiuni de grevă”. În consecinţă, el apreciază că organizarea unei greve de avertisment pentru stoparea unei legi aflate încă în fază de proiect „demonstrează că sindicatele nu vor o schimbare majoră a învăţământului” şi spune că ele adoptă o poziţie duplicitară, întrucât au semnat Pactul Naţional pentru Educaţie. AGERPRES