Senatorul Petru Basa, interesat de o eventuala strategie unitara in investitiile in invatamant

basa-petru.jpgSenatorul PD-L Mures, Petru Basa, a adresat o interpelare ministrului Educatiei, Cercetarii si Inovarii, Ecaterina Andronescu, prin care se solicita un raspuns cu privire la existenta sau inexistenta unei strategii unitare in privinta investitiilor in invatamant, a anuntat marti biroul de presa al parlamentarului.

Potrivit documentului, senatorul i-a atras atentia ministrului Educatiei ca, desi anul scolar a inceput, multe scoli sunt in santier in judetul Mures, chiar de ani de zile, iar aceeasi situatie se regaseste si la nivel national.

“Lucrarile au inceput in urma cu cativa ani, insa banii nu au fost suficienti si pentru terminarea lor. Astfel, milioane de lei s-au dus pe apa sambetei. Mai mult, chiar finalizate, o parte din aceste constructii ar putea fi complet inutile daca este sa ne luam dupa strategiile de comasare a unitatilor scolare cu putini elevi. Astfel s-a ajuns sa se realizeze investitii de sute de mii de lei in unitati scolare care acum se doresc a se inchide pentru ca au putini elevi”, precizeaza comunicatul.


Potrivit senatorului Basa, pentru finalizarea lucrarilor la toate unitatile de invatamant din judet mai sunt necesare cateva zeci de milioane de lei, iar din acest considerent ‘normal ar fi sa existe o strategie unitara si planuri clare in privinta prioritatilor investitionale in invatamant’.AGERPRES