sorina placinta.jpgSenatorul PD-L Sorina Placinta a solicitat demisia sefului ISJ Vrancea, Iordache Bostan, ca urmare a faptului ca acesta ar fi afirmat, zilele trecute, ca “prin scoli sunt tot felul de psihopati, pedofili sau babofili”. Placinta sustine ca declaratia lui Bostan, apropiat al PNL, este “o afirmatie iresponsabila, nedemna de un dascal si, mai ales, a unuia care se afla in fruntea invatamantului vrancea”.

Senatorul este de parere ca inspectorul general ar trebui sa mediteze asupra faptului ca acuzatiile pe care le aduce cadrelor didactice se rasfrang si asupra elevilor, care isi pierd respectul si increderea in dascalii lor. “Consider ca actualul inspector general nu este persoana potrivita pentru a conduce Inspectoratul Scolar Judetean, motiv pentru care ar trebui sa-si depuna demisia”, spune Sorina Placinta intr-un comunicat de presa.
Declaratia sefului ISJ Vrancea, Iordache Bostan a fost publicata, zilele trecute, in cotidianul local Ziarul de Vrancea, in cadrul unui articol mai amplu legat de o situatie de la Scoala Tataranu. Referindu-se la situatia de la Tataranu, Iordache Bostan a spus: “Asa-s legile! Prin scoli sunt tot felul de psihopati, pedofili sau babofili. Din pacate, legea nu ne prea ajuta. Noi nu putem demite asa usor un cadru didactic sau un director, legea ii apara”.

Declaratia lui Bostan a aparut dupa ce pe www.youtube.com au fost postate cateva inregistrari audio in care elevele scolii din Tataranu marturisesc ca un profesor le-ar fi sarutat cu forta sau ca le-a promis bani in schimbul unor favoruri sexuale. Pe de alta parte, trebuie mentionat faptul ca PD-L urmareste sefia ISJ Vrancea, unde se doreste instalarea profesorului Danut Popoiu, candidatul democrat-liberalilor la Senat, pe Colegiul 2.