camera_deputatilor.jpgPlenul Senatului a adoptat, miercuri, proiectul legislativ initiat de cinci senatori PNL privind infiintarea Programului national pentru modernizarea terenurilor de sport din cadrul unitatilor de invatamant.

Proiectul de lege a fost adoptat cu 66 de voturi „pentru” si niciunul impotriva, o parte dintre senatorii prezenti neexercitandu-si votul. Proiectul legislativ prevede modernizarea terenurilor de sport din toate scolile aflate in reteaua Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii prin executarea de lucrari sau montare de suprafete sintetice in perimetrul acestora, prin realizarea gardurilor perimetrale si montarea de accesorii de sport utile.

Initiatorii proiectului legislativ au prevazut ca Programul va fi finantat in proportie de 75% din bugetul de stat pe 2010, prin bugetele Ministerelor Educatiei si al Tineretului si Sportului, iar 25% din fonduri publice si private ale administratiilor locale. Conform expunerii de motive, aceasta initiativa va contribui „optimizarea activitatilor sportive de performanta si, totodata, se poate asigura continuitatea practicarii diferitelor ramuri de sport in scoli”. Senatul este prima Camera sesizata cu acest proiect de lege. AGERPRES