umf iasi.jpgMedicul Ştefan Georgescu a fost ales în funcţia de rector interimar al Universităţii de Medicină şi Farmacie Gr.T.Popa Iaşi, a anunţat Gabriel Dimofte, preşedintele Senatului instituţiei de învăţământ superior. Potrivit sursei citate, în şedinţa de luni seara, 23 din cei 43 de membri ai Senatului UMF au decis ca în următoarele trei luni medicul Ştefan Georgescu să fie ordonator de credite.
Ştefan Georgescu a fost ales rector interimar după ce în urmă cu o săptămână rectorul interimar Dragoş Pieptu a fost nevoit să demisioneze din funcţie ca urmare a scandalului declanşat la admitere din cauza a 94 de străini înscrişi în primul an la programele de studiu în limbile engleză, franceză şi română pe cont propriu valutar.

Prezent la conferinţa de presă, Dragoş Pieptu a declarat că în această seară a demisionat şi din funcţia de prorector. „Mi-am dat demisia din toate structurile de conducere. Nu exclud posibilitatea să plec chiar din unviersitate. Dacă UMF nu-şi creează anticorpii pentru ca aceste structuri să nu se mai întâmple, voi pleca din universitate”, a spus Dragoş Pieptu.

Gabriel Dimofte, preşedintele Senatului UMF Iaşi , a declarat că mandatul medicului Ştefan Georgescu la şefia UMF Iaşi va fi unul scurt deoarece în perioada decembrie – ianuarie în instituţia de învăţământ superior se vor demara procedurile de alegere a unui nou rector. AGERPRES