curila_sorin.jpgNoul Preşedinte al Senatului Universităţii Oradea este prof.univ.dr.ing. Sorin Curilă, a anunţat miercuri Biroul de presă al instituţiei de învăţământ, după şedinţa de alegeri.

Potrivit comunicatului remis, Senatul Universităţii din Oradea, întrunit miercuri, a avut de ales între două cadre didactice, membri ai Senatului: conf.univ.dr. Aurel Căuş şi prof.univ.dr.ing. Sorin Curilă. Conform Regulamentului de organizare şi desfăşurare a alegerilor şi concursurilor pentru structurile şi funcţiile de conducere la Universitatea din Oradea, se declară ales din primul tur de scrutin candidatul care obţine majoritatea voturilor „pentru” din numărul total al membrilor Senatului prezenţi la vot.

Din numărul total al persoanelor cu drept de vot, 76, au fost prezente 70. În urma scrutinului, au rezultat 68 de buletine valabil exprimate, două nule şi şase anulate. Prof.univ.dr.ing. Sorin Curilă a întrunit 54 de voturi, fiind declarat ales în funcţia de preşedinte al Senatului. Contracandidatul său, conf.univ.dr. Aurel Căuş, a obţinut 14 voturi.

Tot în şedinţa de miercuri a fost constituită Comisia de lucru pentru actualizarea Regulamentului de funcţionare a Senatului universitar. S-a hotărât ca aceasta să aibă un număr de cinci membri fiind compusă din conf.univ.dr. Aurel Căuş, conf.univ.dr. Dorin Coita, prof.univ.dr. Sorin Curilă, prof.univ.dr. Lia Pop şi studentul Răducu Şerbănescu. AGERPRES