Şcoala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj, instituţie de cultură aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, organizează în cursul lunii Decembrie o serie de spectacole şi expoziţii, sub titlul „Serbările iernii”.

Manifestările încep în data de 6 decembrie 2010, cu spectacolul de Crăciun „Care-i fruntea?”, spectacol organizat în sala Auditorium Maximum a Casei Universitarilor, începând cu ora 18.00. Spectacolul include şi un recital al cursanţilor secţiei canto popular a Şcolii Populare de Artă “Tudor Jarda”.

În data de 7 decembrie 2010, la Casa de Cultură a Municipiului Turda va avea loc vernisajul expoziţiei de artă cusută şi pictură “Crâmpeie”, expoziţie realizată cu lucrările doamnei Felicia Răcean. Vernisajul acestei expoziţii va avea loc la ora 17.00, în cadrul Galeriei „Arte”, din str. Vasile Alecsandri, nr. 1, Cluj-Napoca. Tot în data de 7 decembrie 2010, în cadrul Sălii “Şantier”, str. Fabricii de Zahăr, nr. 51 va avea loc spectacolul „Christmas Voices”, recital de Crăciun al clasei canto clasic, cu cântece de Crăciun româneşti şi din repertoriul anglo-saxon.


În 9 decembrie 2010, începând cu ora 16.00, la Casa de Cultură Gherla va avea loc Spectacolul de Crăciun al secţiei canto muzică populară Gherla, unde se pot urmări cursanţii pregătiţi de Felix Gălan şi Emil Mihaiu.


Vineri, 10 decembrie 2010, începând cu ora 16.00, în localitatea Huedin, la Catedrala Moţilor va avea loc cea de-a III-a ediţie a Festivalului de colinde „Noi umblăm să împlinim”. La această manifestare participă cursanţii secţiei artă populară Huedin conduşi de doamna Livia Bota. Tot vineri, în Sala „Şantier” din str. Fabricii de Zahăr, nr. 51, începând cu ora 16.00 va avea loc un spectacol de muzică uşoară, teatru şi dans modern realizat cu cursanţii şcolii noastre conduşi de Mihai Ghircoiaş, Adina Ungur, Daniel Moga, spectacol intitulat sugestiv „Vise de Crăciun”.


Luni, 13 decembrie 2010, în Sala „Şantier” începând cu ora 16.00, va avea loc Spectacolul de muzică corală, pian, chitară, solişti de muzică uşoară, pregătit de Doina Miclea, Loredana Deac, Claudiu Vintilă şi Alin Ilieş.
De asemenea, în data de 14 decembrie 2010, Ansamblul „Glasuri someşene” al Şcolii Populare de Arte “Tudor Jarda” Cluj, condus de doamna Ana Strîmturean, va participa la concertul de colinde organizat de către Centrul Cultural Bistriţa.


Marţi, 14 decembrie 2010, începând cu ora 16.30, la sediul Galeriei “55” din str. Fabricii de Zahăr, nr. 51, va avea loc Expoziţia „Invernală II”, expoziţie la care pot fi admirate lucrări realizate de cursanţii claselor de pictură şi grafică, pregătiţi de Monica Indolean, Lucian Szekely, Alina Staicu, Isabela Balog. Vernisajul va fi însoţit de un moment artistic susţinut de cursanţii secţiei chitară. După acest vernisaj, începând cu ora 17.00, va avea loc spectacolul „Concertul chitariştilor”, realizat de cursanţii Şcolii Populare de Arte “Tudor Jarda” Cluj, conduşi de Claudiu Vintilă, Alin Ilieş.


Miercuri, 15 decembrie 2010, în spaţiul Centrului Cultural „Arta” din Dej, începând cu ora 17.00, va avea loc un spectacol de Crăciun realizat de secţia canto muzică populară Dej, cursanţi pregătiţi de interpretul de muzică populară Felix Gălan.
„Remus şi prietenii săi” ne invită la a doua ediţie a acestui gen de manifestare, în data de 16 decembrie 2010, în Sala „Şantier”, cu un Spectacol de Crăciun.


Vineri, 17 decembrie 2010, începând cu ora 16.30, în Sala „Şantier” a Şcolii Populare de Arte “Tudor Jarda” Cluj va avea loc un Spectacol de colinde populare, realizat de cursanţii secţiilor muzică populară şi taragot Cluj, cursanţi coordonaţi de Ana Strîmturean, Marius Moldovan, Emil Mihaiu, Ciprian Poenar. Spectacolul de colinde tradiţionale va fi deschis cu vernisajul expoziţiei de icoane “Icoana din suflet”, expoziţie cu icoanele realizate în Tabăra de iconografie de la Mănăstirea Voivodeni, ediţia a doua – 2010, tabără condusă de Livia Petrescu.


Seria manifestărilor culturale cu tematică de Crăciun se încheie în data de 20 decembrie 2010 cu un Spectacol de Crăciun realizat de cursanţii secţiei Turda, pregătiţi de Ioan Gherman.