Serie de activități artistice desfășurate la Universitatea „Ovidius” din Constanța în cadrul Primăverii Artelor 2019

Facultatea de Arte din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța organizează, în fiecare an, în perioada lunilor martie și aprilie, manifestarea Primăvara Artelor. Seria de activități de înaltă ținută artistică se desfășoară cu reala contribuție a studenților artiști, a cadrelor didactice, precum și a invitațiilor din domeniu.

Pe 2 aprilie a avut loc o primă ediție a concursului de muzică de cameră “Carmen Petra-Basacopol” ce s-a desfășurat în sala de spectacole Sergiu Celibidache, a Colegiului de Arte Regina Maria, la ora 15.30. Tinerii studenți angajați în concurs au avut posibilitatea să își construiască un palmares, ce va avea cu siguranță o importantă reverberație în timp. După festivitatea de premiere, la ora 16.30, corul Specializării Muzică, Villanella, dirijor lect. univ. dr. Ruxandra Mirea, a prezentat un repertoriu ce cuprinde lucrări românești.

Pe 3 aprilie, în sala Daniel Sărăcescu, C2, a Facultății de Arte, ora 14.00, a avut loc o conferință, susținută de violonista Manuela Olteanu Brenner (Franța), cu o temă inedită, Réveillez le violon qui est en vous (Trezirea viorii interioare), menită a le cultiva studenților încrederea în talentul lor, angajamentul și voința susținută de studiu tenace precum și responsabilitatea pe drumul ales, cunoașterea vieții artistice profesioniste din Franța.

Pe 4 aprilie, de la ora 17.00, organizatoarele acestor manifestări, lect. Univ.dr. Ruxandra Mirea, prof.univ.dr. Mirela Kozlovsky, conf.univ.dr. Gabriela Oprea, au invitat, în sala Sergiu Celibidache a CNA Regina Maria, trei prestigioși artiști, cu palmares internațional, spre a susține un recital extraordinar. Manuela Olteanu Brenner (Vioară), Sabina Oprea (pian), Costinel Florică (Violoncel), care au prezentat repertorii alese din creația compozitorilor J. S. Bach, L. van Beethoven, P. I. Ceaikovski, G. Enescu, I. Stravinski/Agosti, C. Silvestri, menite a le eleva tinerilor studenți educația muzicală.