upa_sesiune1.jpgStudenții de la Facultatea de Economie a Universității “Petre Andrei” din Iași au gustat puțin din viața de cercetător, participând la “Sesiunea anuală de comunicări științifice studențești”.

”Un bun prilej pentru ei să se pregătească pentru licență și un bun prilej pentru noi să vedem care este nivelul lor de pregătire”, a rezumat conf.univ.dr. Alexandru Trifu, decanul Facultății de Economie, scopul organizării unor astfel de prezentări.

“Conducerea universității apreciază mult efortul studenților de a participa la viata științifică. Mai ales că noi la UPA avem o abordare mixtă în privința sesiunilor de comunicări, unele, cum este și cea de azi, fiind dedicate exclusiv cursanților și altele dedicate atât lor cât și cadrelor didactice și profesioniștilor din domeniu”, a precizat conf.univ.dr. Tudor Pitulac, secretarul știintific al Universității “Petre Andrei” din Iași.
Invitat special la sesiunea de comunicări de astăzi a fost Ovidiu Sandu, președinte Junior Chamber International Iași. Acesta le-a vorbit studenților despre avantajele și dezavantajele opțiunilor de antreprenor și angajat atunci când își vor decide drumul în carieră.

“În ultima perioadă asistîm la un transfer de roluri dintre angajat și antreprenor.Pe de o parte avem angajați de succes din multinaționale care au decis să fie stăpânii propriului destin, pe de altă parte avem antreprenori care, fie din cauza situației economice, fie datorită unor decizii de familie, au revenit la statul de angajat”, a menționat acesta. Lucrările știintifice prezentate s-au axat pe domeniile finanțe-bănci, economia comerțului, turismului și serviciilor, contabilitate și informatica de gestiune.