Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi a informat că studenţii vor intra în sesiune în sistem hibrid.

Prorectorul Costel Samuil a declarat că de pe data de 11 ianuarie studenţii, conform structurii anului universitar 2020 – 2021, vor intra în sesiune pentru o perioadă de trei săptămâni, în prima săptămână din februarie fiind programată sesiunea de restanţe şi măriri de note.

„În condiţiile situaţiei pandemice în care ne aflăm, studenţii de la USAMV Iaşi vor avea de susţinut examene atât faţă în faţă, în amfiteatrele Universităţii, cât şi online. Trebuie precizat faptul că prezenţa studenţilor în amfiteatre va fi posibilă doar cu păstrarea tuturor măsurilor de protecţie împotriva infectării cu virusul SARS-CoV-2. Conform planificării examenelor, la Facultatea de Agricultură, majoritatea studenţilor vor veni în Universitate pentru verificarea semestrială. În schimb, la Facultatea de Medicină Veterinară, studenţii vor avea de susţinut examenele doar online, fie că vor avea oral sau scris, pe diverse platforme de comunicare precum Microsoft Teams, Zoom sau Moodle. La Facultăţile de Horticultură şi Zootehnie din cadrul USAMV au fost alese variantele combinate de susţinere a examenelor, atât în fizic cât şi online”, a explicat prorectorul USAMV Iaşi.

Potrivit sursei citate, conducerea universităţii a decis să ofere cazare în campus pe perioada examenelor studenţilor care trebuie să se prezinte „on site” pentru susţinerea evaluărilor. Cazarea se va putea realizată începând de duminică, 10 ianuarie, şi este valabilă doar pentru studenţii care susţin examenele „on site”. Studenţii din Republica Moldova nu trebuie să stea în carantină dacă vor alege cazarea în căminele USAMV.

Sesiunea de examene va fi urmată de o vacanţă de o săptămână, care este programată în perioada 8 – 14 februarie, urmând ca de pe data de 15 februarie să înceapă semestrul al doilea. Prorectorul a declarat totodată că în ceea ce priveşte modalitatea de desfăşurare a activităţilor educaţionale în cel de-al doilea semestru încă nu a fost luată o decizie, acesta urmând a fi discutată în şedinţa Consiliului de Administraţie de luni, 11 ianuarie.

USAMV Iaşi a fost printre puţinele universităţi din ţară, şi singura de profil, care a finalizat semestrul I în sistem hibrid. AGERPRES