Absolvenții de liceu participanți la loturile naționale lărgite ce se pregătesc pentru competițiile internaționale, precum și absolvenții de liceu care susțin examenul de admitere în universitățile din străinătate se vor putea înscrie la sesiunea specială a examenului de bacalaureat în zilele de 27 și 28 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației Naționale.

Potrivit sursei citate, în zilele de 29 și 30 mai vor avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A și evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B. Pe 31 mai vor fi evaluate competențele lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C, iar pe 2 – 3 iunie competențele digitale.

Prima probă scrisă, cea la limba și literatura română, va avea loc pe 6 iunie. Ea va fi urmată o zi mai târziu de proba obligatorie a profilului, iar pe 8 iunie de proba la alegere a profilului și specializării. Proba scrisă la Limba și literatura maternă se va susține pe 9 iunie, iar rezultatele vor fi afișate în aceeași zi până la ora 18,00.

Tot pe 9 iunie se vor depune și contestațiile în intervalul 18,00 – 20,00. Rezultatele finale vor fi afișate pe 10 iunie.

Comisia județeană de bacalaureat a Inspectoratului Școlar al Județului Prahova va nominaliza unitățile de învățământ – centru de examen și centru zonal de evaluare pentru sesiunea specială de bacalaureat. AGERPRES