Sibiu: Doar 15% dintre şcoli doresc reluarea cursurilor cu toţi elevii, cu separatoare

Mai puţin de jumătate dintre unităţile de învăţământ din judeţul Sibiu iau în calcul revenirea la şcoală a tuturor elevilor, reprezentanţii a 15% dintre şcoli intenţionând să monteze separatoare, iar 40% dintre instituţii nu vor aceste delimitări de plastic între copii, informează un comunicat de presă al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ), remis luni AGERPRES.

“Referitor la scenariile pe care le iau in calcul pentru revenirea la şcoală, 40% dintre şcolile din judeţ iau în calcul varianta de a reveni la şcoală cu toţi elevii, fără separatoare, în timp ce 15 procente din şcoli se gândesc la varianta de a reveni în totalitate la şcoală, cu separatoare. Scenariul hibrid, cu jumătate dintre elevi la clasă/jumătate acasă, este luat în calcul de către 20% dintre unităţi, în timp ce 10% dintre unităţi se gândesc la scenariul venirii la şcoală pentru toată lumea, cu jumătăţi de clasă şi cu durată redusă a pauzei/orei de predare. Alte combinaţii de scenarii sunt luate în calcul de restul şcolilor, desigur propunerea oficială urmând a fi făcută după data de 7 septembrie pentru toate unităţile de învăţământ“, se precizează în comunicatul ISJ Sibiu.

Potrivit sursei citate, deocamdată, nu toate şcolile au dezinfectanţi şi termometre suficiente.

“Pentru a lua pulsul situaţiei din judeţ, am realizat, cu sprijinul directorilor din unităţile de învăţământ, o situaţie a stadiului pregătirilor pe care le-a realizat fiecare unitate. Astfel, suntem în măsură să spunem că există montate dispensere pentru dezinfectanţi în 88% dintre unităţile de învăţământ. De asemenea, în peste 70% dintre unităţi există termometre suficiente, în timp ce în celelalte unităţi acestea sunt în curs de achiziţie. 82% dintre unităţi aveau deja stocuri suficiente de dezinfectanţi, iar 88% dintre ele solicitaseră un stoc minim de măşti pentru situaţii de excepţie”, se arată în comunicatul ISJ Sibiu.

De asemenea, mai puţin de jumătate dintre şcolile sibiene au deja tablete şi alte echipamente electronice sau sunt în curs să le achiziţioneze.

“Peste 75% dintre şcoli solicitaseră autorităţilor locale necesarul de tablete şi alte echipamente electronice, în 47% din cazuri acestea fiind deja achiziţionate sau în curs de achiziţie”, au mai precizat reprezentanţii IPJ Sibiu. AGERPRES