biciclete.jpgCadrele didactice, studenţii şi angajaţii Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu pot veni la serviciu vineri, pentru prima dată, cu una din cele 30 de biciclete puse la dispoziţie gratis de Universitate în cadrul campaniei de promovare a transportului ecologic, fără maşini, „Iubim Sibiu, să-l lăsăm să respire!”. „Pentru că anul trecut unii au spus că nu au bicicletă, anul acesta am închiriat biciclete. Bicicletele închiriate se pot lua gratuit de la sediul Rectoratului”, a precizat Teodor Boantă, purtătorul de cuvânt al ULBS.

Vineri, 27 mai, toate cadrele didactice, angajaţii şi studenţii de la ULBS şi ai Academiei „Forţelor Terestre” din Sibiu şi-au propus să îşi lase maşinile în parcare şi să vină la serviciu folosind mijloace de transport eco: biciclete, role sau pe jos. „Noi am demarat această campanie, dar sperăm şi ne aşteptăm ca în anii viitori să ni se alăture şi alte instituţii sau companii din Sibiu. Ne dorim ca această campanie să devină un eveniment de masă, în care sibienii, angajaţi sau nu ai ULBS, ai altor instituţii publice sau companii private, să renunţe, pentru o zi, la autoturisme, pentru a lăsa Sibiul să respire!’, a declarat Ioan Bondrea, rectorul ULBS. Bondrea a anunţat de anul trecut că vine la serviciu, de câte ori poate, cu bicicleta.

În cadrul campaniei ecologice vor fi plantaţi 250 de arbori şi plante ornamentale pe spaţiile verzi ale facultăţilor şi căminelor ULBS, iar fiecare plantă va fi etichetată cu numele celui care a plantat-o. „Acţiunea de vineri va fi urmată de ‘Săptămâna verde’ (30 mai – 5 iunie), care le propune studenţilor întâlniri cu specialişti în domeniul protecţiei mediului, dar şi acţiuni de susţinere a mediului înconjurător şi pentru a oferi un exemplu de bună practică în acest sens în rândul studenţilor şi publicului larg”, se arată într-un comunicat remis luni. AGERPRES