Primăria municipiului Sibiu a accesat fonduri europene de peste patru milioane de lei pentru extinderea, reabilitarea şi modernizarea unei şcoli generale din oraş, unde în prezent elevii studiază în două schimburi pentru că nu sunt suficiente săli de clasă, conform unui comunicat remis luni de municipalitate. În prezent, o parte din elevii şcolii care urmează să fie modernizate cu fonduri UE vine la cursuri în două schimburi.

Şcoala are 16 săli de clasă, un număr prea mic, dovadă şi faptul că elevii din clasele I – IV vin la şcoală dimineaţa, iar ceilalţi, după-amiaza. În urma extinderii acestei şcoli vor fi create încă cinci săli de curs şi un laborator pentru învăţarea limbilor străine cu ajutorul celor mai moderne metode la nivel internaţional.

Laboratorul de informatică existent va fi modernizat, urmând să preia funcţiile platformei Advanced e-Learning – program informatic de învăţare interactivă cu ajutorul computerului – la care să aibă acces fiecare elev al şcolii atât pentru cursurile de informatică, cât şi în timpul studierii celorlalte discipline. Lucrările de extindere a şcolii vor fi gata la finalul anului viitor. Ca urmare a accesării acestor bani europeni, această şcoală sibiană va avea o suprafaţă construită mai mare cu aproape 50 la sută, adică de peste o mie de metri pătraţi.


Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a semnat, luni, contractul de finanţare pentru această şcoală cu directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Centru, Simion Creţu. Valoarea totală a proiectului este de 5.402.578,28 lei (TVA inclus). Valoarea asistenţei financiare nerambursabile solicitate este de 4.273.336,06 lei, municipalitatea sibiană urmând să contribuie pentru acest proiect cu suma de 87.210,94 lei reprezentând contribuţia de 2% din cheltuielile eligibile ale proiectului şi cu suma de 1.042.031,28 de lei, reprezentând TVA-ul, acesta urmând să fie rambursat municipalităţii de la bugetul de stat.AGERPRES