Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu spune că există deja stocuri minime de măşti în fiecare şcoală

Toate cele 146 de şcoli din judeţul Sibiu au stocuri minime de măşti de protecţie, dar nu există măşti suficiente pentru fiecare copil, zilnic, a precizat marţi, pentru AGERPRES, inspectorul şcolar general, Alexandru Dumbravă.

“Sunt nişte stocuri minime în fiecare şcoală deja făcute. Le-a alocat şi Primăria Sibiu fonduri şcolilor din oraş pentru asta. Mai sunt rezerve de când s-a început şcoala în iunie, deci nişte stocuri minime sunt. Pentru a da în fiecare zi, copiilor, nu sunt măşti, dar nişte stocuri pentru situaţii speciale, pentru copii care îşi uită într-o zi, două, trei, sunt în toate şcolile”, a explicat Alexandru Dumbravă.

Potrivit sursei citate, deocamdată în judeţul Sibiu nu s-a decis cum se vor face cursurile în fiecare şcoală. Marţi, conducerile unităţilor de învăţământ transmit la conducerea IŞJ ce au decis, după care miercuri va avea loc o şedinţă a Consiliului de Administraţie, apoi o altă şedinţă, cu cei de la Direcţia de Sănătate Publică, pentru a hotărî ce este mai bine pentru copii, în funcţie de numărul de cazuri îmbolnăvire cu noul coronavirus. Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu va decide în final cum se vor face cursurile în fiecare şcoală.

“Mâine (miercuri – n.r.) avem Consiliu de Administraţie la inspectorat pentru a aviza propunerile pe care le-a trimis fiecare şcoală. Avem împreună cu DSP-ul, tot mâine au şi ei, şi încercăm la finalul zile să ajungă la Comitetul de Situaţii de Urgenţă propunerile noastre, să primească avizul final. Deocamdată primim de la şcoli soluţiile propuse de ei”, a explicat Alexandru Dumbravă. AGERPRES