SICI va crea o retea internationala pentru inspectorii scolari

Standing International Conference of Inspectorates (SICI) va crea, in cel mult doi ani, o retea internationala cu ajutorul Comisiei Europene, prin care inspectorii scolari sa colaboreze si sa se consulte cu inspectori din celelalte tari, a declarat presedintele organizatiei, Ferry de Rijcke.

Presedintele SICI a precizat ca in scurt timp, in acest sens va fi dat in folosinta un site pe care vor putea dialoga pe forumuri toti inspectorii din tarile europene, site pe care se vor gasi si exemple de bune practici privind evaluarea si inspectia unitatilor de invatamant.

“Pe site, inspectorii isi vor putea publica activitatea, iar pe forum vor putea sa comunice cu inspectori din alte tari. Reteaua va ajuta organizatiile, inspectoratele si sistemele educationale din diferite tari sa beneficieze de experienta celorlalti. Este foarte importanta colaborarea intre profesionisti”, a explicat reprezentantul SICI, care a sustinut ca un alt obiectiv este crearea unei “Academii” a inspectorilor.

Ferry de Rijcke a spus ca deja a fost publicata o revista care prezinta situatia fiecarui inspectorat din Europa arondat la SICI si activitatile acestora. “Obiectivul principal al organizatiei este extinderea numarului de colaborari intre inspectorate”, a conchis De Rijcke. ARACIP este membru al SICI cu drepturi depline din anul 2007. SICI a fost infiintata in anul 1995 si numara 40 de membrii din 25 de state europene. Institutia ofera membrilor servicii de dezvoltare profesionala in domeniul inspectiei si al evaluarii externe a institutiilor de invatamant.