Inspectoratul Scolar Harghita va verifica modul in care este asigurata siguranta in scoli dupa ce, saptamana trecuta, o fetita a fost supusa la perversiuni sexuale in toaleta unei institutii de invatamant.

Inspectorul pentru management al Inspectoratului Scolar Harghita, Constantin Costea, a declarat ca, pentru inceput, directorii de scoli au fost rugati sa reanalizeze modul in care se asigura siguranta elevilor. Este vorba atat de felul in care se face serviciul pe scoala cat si celelalte masuri luate pentru ca sa nu se intample incidente nedorite.

Potrivit sursei citate, in perioada urmatoare, o echipa de inspectori va face verificari la fata locului, pentru a vedea daca exista deficiente in sistemul de securitate al scolilor. Masurile au fost luate dupa ce, saptamana trecuta, o eleva din clasa a II-a, de la o scoala din orasul Balan, a fost supusa la perversiuni sexuale in toaleta scolii de un tanar proaspat eliberat din inchisoare pentru fapte similare. Comisia de ancheta a Inspectoratului Scolar a descoperit o serie de deficiente in asigurarea securitatii la scoala respectiva, cei vinovati urmand sa fie trasi la raspundere. AGERPRES