hancescu simion.jpgFederaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ consideră declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu, prin care acuză liderii sindicali din învăţământ de dezinformare în ceea ce priveşte reformarea educaţiei prin legea educaţiei naţionale, o minciună grosolană şi o diversiune, care fac parte dintr-un şir de atacuri menite doar să decredibilizeze sindicatele în faţa opiniei publice, susţine Simion Hăncescu, preşedinte al FSLI, într-un comunicat de presă.

”Înainte de a face aceste declaraţii, preşedintele Traian Băsescu ar fi trebuit să citească strategia FSLI din anul 2002, care are ca obiectiv principal, reformarea sistemului de îvăţământ. Strategia a fost prezentată şi celor cinci miniştri ai Educaţiei din timpul mandatului lui Traian Băsescu, din care trei au fost de la PDL, dar nu a prezentat interes pentru aceştia. Din păcate, nu am reuşit să găsim în preşedintele României un partener interesat să contribuie la demararea unei reforme realiste a sistemului de educaţie, nici în urma semnării Pactului Naţional pentru Educaţie”, a spus Hăncescu.


”Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ este de acord că învăţământul are nevoie de o nouă lege a educaţiei, dar nu adoptată prin angajarea răspunderii guvernamentale, aşa cum s-a întâmplat, doar pentru a satisface anumite interese politice”, a precizat Simion Hancescu.

Traian Băsescu şi Guvernul Boc, spune liderul sindical, trebuie să aibă capacitatea să înţeleagă că înfăptuirea reformei în educaţie depinde de îndeplinirea a două condiţii esenţiale: creşterea fondurilor pentru acest domeniu şi o resursă umană motivată. Dar, aşa cum se prefigurează, acestea nu sunt luate în calcul pentru perioada următoare.
Pentru că LEN conţine anumite prevederi nereformatore, contestate atât de salariaţii din învăţământ, de reprezentanţii părinţilor, cât şi de opoziţie, este foarte probabil ca această lege să aibă o viaţă scurtă, ceea ce este regretabil, afirmă liderul sindical. AGERPRES