usamv_iasi.jpgFacultatea de Zootehnie din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi organizează a 53-a ediţie a simpozionului ştiinţific „Zootehnia modernă – siguranţă alimentară şi dezvoltare socio – economică”, care se va desfăşura în zilele de 22 – 23 aprilie.

Manifestarea, devenită deja tradiţie, reuneşte la fiecare ediţie personalităţi marcante ale mediului academic şi din cercetare, precum şi specialişti şi practicieni. Pentru ediţia din acest an şi-au anunţat prezenţa peste 100 de specialişti din Germania, Franţa, Belgia, Indonezia, Egipt, Macedonia, Iran, Portugalia, Ungaria şi România. Simpozionul constituie un bun prilej pentru promovarea celor mai noi realizări în domeniu, stimularea creativităţii, dezvoltarea parteneriatelor în vederea realizării proiectelor şi programelor europene.

Deschiderea simpozionului va avea loc joi, 22 aprilie, ora 10.00, în Aula Magna “Haralamb Vasiliu” a Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară “Ion Ionescu de la Brad”. La acest eveniment şi-a anunţat prezenţa ministrul educaţiei, Daniel Funeriu. Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale va fi reprezentat, la deschiderea oficială a evenimentului, de către Adrian Rădulescu, secretar de stat şi Sergiu Sorin Chelmu, secretar general adjunct. De amenenea, vor mai fi prezenţi Gheorghe Nichita, primarul municipiului Iaşi şi Ştefan Nicolae, liderul sindical de la Agrostar.

Un eveniment important din cadrul simpozionului va fi workshop-ul cu tema “Învăţământul liceal în contextul dezvoltării economice”. La acestă acţiune vor participa responsabili ai învăţământului preuniversitar din Moldova, inspectori şcolari şi directori. Workshop-ul este programat pentru joi, 22 aprilie, cu începere de la ora 12.00.

Ca un preambul la simpozionul ştiiţific, Facultatea de Zootehnie găzduieşte pe 21 aprilie, la ora 10.00, Conferinţa internaţională susţinută de dr. Johanness Aumann, de la Centrul de Însămânţări Neustadt A. D. Aisch – Germania. Din tematica abordată amintim strategii de selecţie, programe de ameliorare pentru bovine şi însămânţare artificială. La conferinţă vor participa directori de societăţi comerciale, crescători de animale, studenţi şi doctoranzi.