Asociatia Educatoarelor din Bucuresti si judetul Ilfov si Asociatia Invatatorilor din Bucuresti si judetul Ilfov organizeaza pe 28 mai prima editie a Simpozionului International cu tema „Traditie si cultura”.
Obiectivele declarate ale evenimentului sunt:

– realizarea educatiei multiculturale de la varsta prescolara: “a invata sa traim impreuna” – acceptarea diferentelor spirituale si culturale dintre oameni;

– constientizarea unicitatii culturii proprii si asumarea mostenirii comune a umanitatii – baza a educarii unui cetatean responsabil fata de viitorul patrimoniului cultural al omenirii;

– necesitatea redescoperirii propriilor radacini culturale, solidaritatea de grup in paralel cu respectul fata de alte culturi si valori spirituale ale diferitelor civilizatii.

Simpozionul se va desfasura pe trei sectiuni:

A. Educatia multiculturala in gradinita si scoala;

B. Valorificarea folclorului specific fiecarui popor;

C. Educarea prescolarilor si scolarilor mici in spiritul tolerantei si al cooperarii.

Pentru participarea la simpozion taxa este de 35 lei de persoana, achitabili pana la 15.04.2008 in contul Asociatiei Educatoarelor din Municipiul Bucuresti si judetul Ilfov, nr.RO34RNCB0073097687350001 deschis la BCR sucursala sector 2. Taxa asigura si publicarea lucrarii in volumul care succede simpozionului. Simpozionul se va desfasura la sediul Gradinitei de copii nr. 7, sector 2, Bucuresti.