Catedra de Chimie a Facultatii de Stiinte din cadrul Universitatii „Dunarea de Jos” Galati organizeaza, in perioada 29-30 mai, a IX-a editie a Simpozionului de Chimia Coloizilor si Suprafetelor, cu participare internationala. Evenimentul reuneste la Galati oameni de stiinta din Universitati de prestigiu din Romania, Spania, Franta, Italia, Republica Moldova, dar si din Institute de Cercetare in domeniul chimiei.
Simpozionul se desfasoara pe trei sectiuni: Sisteme disperse si fizico-chimia interfetelor (stabilitate coloidala, surfactanti, filme), Biocoloizi (produse alimentare, cosmetice, farmaceutice), Modificarea functionala a suprafetelor (compozite, acoperiri, tratamente) si un workshop: Procese chimice si biochimice la interfata solid-lichid.

Vor fi expuse rezultate ale cercetarilor in domenii ale chimiei coloidale si suprafetelor, cuprinse in peste 70 de lucrari stiintifice, unele de un real interes pentru industria alimentara, farmacie, cosmetica, coloranti etc. Spre exemplu: rolul substantelor extrase din insecte in cosmetice, norme de exigenta in fabricarea cosmeticelor identice cu cele utilizate la obtinerea produselor farmaceutice, materii prime de origine vegetala pentru produse finite fara E-uri s.a.

Pe 29 mai are loc Forumul decanilor Facultatilor de Educatie Fizica si Sport. Vor fi dezbatute probleme importante din domeniul educatiei fizice: armonizarea continutului disciplinei Educatie fizica din invatamantul preuniversitar cu planurile din invatamantul universitar; propunerea unor manuale orientative pentru disciplinele fundamentale si de specialitate. Evenimentul se desfasoara in sala Senat a Universitatii „Dunarea de Jos” Galati, incepand cu ora 16.00.