Un simpozion international cu tema „Profesionalizarea carierei didactice din perspectiva educatiei permanente” este organizat, in zilele de 23 si 24 mai, de Centrul National de Formare a Personalului Didactic din Invatamantul Preuniversitar, in colaborare cu Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei a Universitatii din Bucuresti.
Principalele obiective ale simpozionului sunt facilitarea schimburilor de opinii si experiente in domeniul formarii initiale si continue a personalului didactic, diseminarea bunelor practici si cunoasterea cadrului legislativ si a contextului de aplicare a metodologiei de formare continua din mai multe tari.

La eveniment sunt asteptati sa participe aproximativ 300 de cadre didactice si specialisti in domeniul educatiei din tara si strainatate, carora le vor fi prezentate lucrari
ale unor specialisti de prestigiu in stiintele educatiei din Romania, Germania, Spania, Belgia si Suedia. De asemenea, vor fi abordate teme care vizeaza politicile europene in domeniile formarii continue a cadrelor didactice, formarii initiale si asigurarii calitatii in educatie.

Centrul National de Formare a Personalului Didactic din Invatamantul Preuniversitar este organism de specialitate, cu personalitate juridica, in subordinea Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului, avand ca obiect de activitate asigurarea calitatii programelor de formare a personalului didactic, didactic auxiliar si a personalului de conducere, indrumare si control din invatamantul preuniversitar.