Aproape 200 de profesori si invatatori din circa 30 de judete au participat pe 29 martie la simpozionul national „Invatamantul centrat pe elev”, ce a avut loc Scoala generala „Mihai Viteazul” din municipiul Alexandria. Lucrarile simpozionului au fost organizate pe trei sectiuni: strategii didactice moderne, educatia inclusiva si consiliere si orientare scolara.
In principal – a declarat seful Inspectoratului Scolar Teleorman, Constatin Cula – prin organizarea acestui simpozion s-a urmarit realizarea unui schimb de experienta intre unitatile de invatamant, diseminarea eficienta a exemplelor de buna practica, perfectionarea profesionala a cadrelor didactice, valorificarea activitatii de implementare a reformei in procesul educativ.

Problematica simpozionului a fost sustinuta prin numeroase comunicari ale unor cadre didactice din tara, dar si ale specialistilor de la Casa Corpului Didactic Alexandria si Centrul Judetean de Asistenta Psihopedagogica Teleorman. Cu prilejul simpozionului, a fost deschisa o ampla expozitie de arta plastica, fotografii si colaje, lucrarile fiind selectate in cadrul concursului de creatie si indemanare „Traditii romanesti”.