Scoala “D.D. Patrascanu” din Tomesti, jud. Iasi, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Iasi, Casa Corpului Didactic Iasi, Universitatea Tehnica “Gh. Asachi”, Inspectoratul Judetean de Politie Iasi si Centrul Judetean de Asistenta Psihopedagogica Iasi, organizeaza pe 7 iunie simpozionul “Prevenirea si combaterea violentei in mediul scolar si formarea atitudinii civice”.
Scopul evenimentului il constituie depunerea de eforturi in scopul gãsirii celor mai eficiente mijloace de contracarare a efectelor nocive ale violentei, implicarea si colaborarea mai stransã intre institutiile care se ocupã de educarea si protectia minorilor, in vederea cresterii sigurantei acestora, a imprimãrii unui comportament civilizat si a unui respect mai mare fatã de lege.

Simpozionul se adreseaza cadrelor didactice (educatori, invãtãtori-institutori, profesori) si elevi, specialisti din alte domenii de activitate interesati de tema si isi propune ca obiective:

– Determinarea cauzelor violentei la elevi;

– Stabilirea interdependentei dintre agresivitate-violentã-delicventã.

– Identificarea unor strategii, directii de actiune, tipuri de activitãti care sã ducã la prevenirea si combaterea violentei in scoli.

– Imbunãtãtirea comunicãrii profesor-elev-comunitate prin organizarea de activitãti extrascolare in parteneriat cu alte scoli.

Sectiunile simpozionului vor fi:

A. Tipurile de violentã la care sunt supusi elevii/cadrele didactice.

B. Cauzele violentei la elevi.

C.Mãsuri de prevenire si combatere a violentei.

D.Activitãti extracurriculare care au ca obiectiv formarea atitudinii civice la elevi.

Cadrele didactice interesate din invatamantul de masa si din invatamantul special isi vor anunta intentia de participare la una din adresele de e-mail: elena_sauciuc@yahoo.com; anton_coralia@yahoo.com; liligina@yahoo.com, pana pe data de 15 mai, mentionand modul de participare si modul de sustinere a lucrarii. Taxa de participare este de 25 RON/pers. (se achita prin mandat postal pe numele VIUSENCO NICOLAE, Scoala ,, D.D.Pãtrãscanu”, com. TOMESTI, jud. IASI, cod. 707515). Suma acopera cheltuielile pentru pregatirea mapelor simpozionului, programelor si diplomelor. Cadrele didactice interesate de publicarea articolului intr-un volum cu ISBN vor achita o taxã totalã de 35 RON.