Cea de-a XX-a ediţie a Simpozionului internaţional „Didactica” s-a desfăşurat vineri, la Reşiţa, având ca temă „Educaţia şi Voluntariatul”. Scopul manifestării este acela de a realiza un schimb de experienţă, referitor la implicarea elevilor şi a cadrelor didactice în activităţi de voluntariat, care promovează educaţia şi metodele de valorificare a voluntariatului pentru dezvoltarea unor competenţe în educaţie.

„Dorim ca acest eveniment să fie un prilej de bucurie, având în vedere formarea pe plan profesional, spiritual şi, de asemenea, un imbold de a ne continua misiunea de modelare a caracterului elevilor, din perspectiva unei noi filosofii de viaţă”, a declarat directorul Casei Corpului Didactic Caraş-Severin, Tudor Deaconu. Tot cu acest prilej, a fost lansată şi cartea „Religie şi dezvoltare în Munţii Banatului, studiul de geografie a religiei”, aparţinând prof. dr. Lazăr Anton.

La manifestare au participat, ca invitaţi speciali, directorul Asociaţiei Internaţionale a Şcolilor Creştine, Alan Brown, dar şi soţia acestuia, Malinda Brown. Totodată, pe parcursul lucrărilor simpozionului, a fost subliniat faptul că „Didactica” reprezintă un demers generos, prin arta de a-i învăţa pe alţii, şi confirmă, încă o dată, că dascălul a făcut dintotdeauna voluntariat, pentru că educaţia înseamnă voluntariat. Mai mult decât atât, „Didactica” reprezintă o stare de spirit, în Caraş-Severin, judeţ care poate fi dat ca exemplu de bune practici, au precizat participanţii la simpozion.


Manifestarea s-a adresat cadrelor didactice din toate unităţile şcolare, fiind organizată în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin, Universitatea Eftimie Murgu din Reşiţa, Casa Corpului Didactic Caraş-Severin şi cu Asociaţia Internaţională a Şcolilor Creştine.AGERPRES