Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi organizează în perioada 13-15 decembrie o sesiune proprie de simulare a examenelor naţionale. Inspectorul general al IŞJ Iaşi, Genoveva Farcaş, a declarat că la simulări vor lua parte 8.100 de elevi de clasa a VIII-a şi 5.900 de elevi de clasa a XII-a care vor participa la examenul de bacalaureat în vară. Farcaş a precizat că rezultatele simulărilor vor fi anunţate până pe 22 decembrie, lucrările urmând a fi corectate de profesori din şcoli.

Conţinutul materiilor pentru aceste simulări este postat pe reţeaua noastră de comunicare, dar sunt şi modele de subiecte pe care elevii le găsesc pe site-ul ministerului. Aceste simulări au un rol deosebit, confirmat şi în anii anteriori. În primul rând, îi familiarizează pe elevi cu atmosfera de examen. În al doilea rând, cu tipul şi gradul de dificultate al subiectelor pentru aceste două evaluări. Mai mult decât atât, este un moment de impact motivaţional pentru elevi. Elevii sunt mai determinaţi să se pregătească ştiind că au aceste simulări şi au dovada că stăpânesc materia respectivă până în acest moment din anul şcolar. Simularea are şi rolul de a evalua nivelul achiziţiilor la disciplinele de examen. Ne interesează să identificăm, să reglăm acele disfuncţionalităţi constatate pe baza simulărilor examenelor naţionale„, a afirmat inspectorul general al IŞJ Iaşi.

Ca şi la examenele naţionale, probele acestei simulări organizate de IŞJ Iaşi se vor desfăşura în intervalul orar 9-11 pentru elevii claselor a VIII-a şi 9-12 pentru elevii claselor a XII-a. Accesul elevilor în unitatea şcolară se va face până la ora 8,30, pe bază de carte de identitate sau carnet de elev, aşa cum se va întâmpla şi la examenele organizate de MEN. AGERPRES