lungulescuconstantin.jpgSindicatul Învăţământului Preuniversitar Dolj, afiliat la Federaţia ”Spiru Haret”, acuză Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj că prin raportările pe care le face privind participarea la grevă doreşte să diminueze amploarea acesteia.

Constantin Lungulescu, preşedintele SIP Dolj, a declarat, joi, că, potrivit raportărilor primite din teritoriu, 80% din cei 5.100 de membrii de sindicat ai SIP – personal didactic şi nedidactic – au fost joi în grevă, însă IŞJ Dolj face raportările pe unităţi de învăţământ şi consideră că acolo unde s-a desfăşurat proba de bacalaureat a fost grevă parţială.

”Noi avem 5.100 de membri de sindicat şi 80 din aceştia au fost în grevă, deci 4.200 de cadre didactice şi personal nedidactic. Însă IŞJ Dolj, în dorinţa de a diminua amploarea acestei acţiuni, raportează că doar 70 de şcoli din Dolj din cele 232 au fost în grevă, considerând că acolo unde s-a dat proba de Bacalaureat a fost grevă parţială”, a declarat Constantin Lungulescu. Liderul celui de-al doilea sindicat din învăţământul preuniversitar din Dolj, Constantin Rada, preşedintele Federaţiei Sindicatului Liber din Învăţământ (FSLI) Dolj, nu a putut fi contactat joi după-amiază de niciun reprezentat al mass-media pentru a oferi informaţii în legătură cu numărul persoanelor din sindicatul pe care îl conduce care au participat la grevă, deşi în cursul dimineţii a declarat că în urma raportărilor din teritoriu va stabili câţi dintre cei 5.500 de sindicalişti ai FSLI Dolj nu au participat la grevă.

La rândul său, inspectorul general al IŞJ Dolj, Diana Buşoi, a declarat, pentru AGERPRES, că în Dolj, din cele 232 de unităţi de învăţământ, doar 78 au fost joi în grevă totală, 108 au fost în grevă parţială, iar 46 nu au fost deloc în grevă. În ceea ce priveşte examenul de bacalaureat, proba de competenţe digitale a fost susţinută în 15 din cele 26 de şcoli programate să o susţină.


”În cele 15 centre unde azi (joi – n. r.) a avut loc proba au fost înscrişi 597 de elevi, iar în cele 11 centre, în care nu s-a desfăşurat această probă, au fost înscrişi 385 de elevi. Aceştia au fost programaţi să dea proba în alte zile, în perioada 23-29 aprilie”, a declarat inspectorul general al ISJ Dolj, Diana Buşoi. În ceea ce priveşte acuzaţiile aduse de sindicalişti, inspectorul general al IŞJ Dolj a declarat că este aproape imposibil să se facă o statistică a numărului de participanţi la grevă. ”Este dificil să faci o statistică a numărului de participanţi. Noi am făcut o statistică pe şcoli şi cred că acuzaţiile dumnealor sunt nefondate”, a spus Diana Buşoi. AGERPRES