Membrii sindicatului Universitatii ”Petre Andrei” din Iasi sunt decisi sa deschida actiuni de proteste in fata Institutiei Prefectului si chiar a Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului, daca ministrul Cristian Adomnitei nu isi pune in aplicare deciziile.
Daniel Sandru, vicepresedintele sindicatului de la Universitatea ”Petre Andrei” din Iasi, a declarat ca i-a trimis inca o scrisoare ministrului Educatiei Cristian Adomnitei, prin intermediul caruia face apel la instaurarea legalitatii in institutia de invatamant superior. „Trebuie sa demaram procedurile de alegere a decanilor, dar si a rectorului, procese care nu pot fi infaptuite deoarece nu avem o conducere recunoscuta de Ministerul Educatiei. Din pacate, suntem presati de timp, pentru ca va trebui sa facem noi alegeri pana la sfarsitul acestei luni. In cazul in care nu vom primi niciun raspuns, atunci vom recurge la proteste”, a explicat Daniel Sandru.

La inceputul anului universitar 2007-2008, ministrul Cristian Adomnitei a emis un ordin catre Universitatea ”Petre Andrei” din Iasi, care viza organizarea de alegeri pentru functiile de conducere din cadrul institutiei de invatamant superior. Desi Senatul l-a ales pe Doru Tompea in functia de rector interimar, acesta nu a fost validat nici pana in prezent de ministrul Cristian Adomnitei.

Potrivit liderului sindical, lipsa unui rector recunoscut de ministrul Educatiei va impiedica universitatea sa elibereze diplome absolventilor, in aceasta situatie fiind cateva mii de tineri.