protest_profesori.jpgNegocierile dintre ministrul de resort, Ioan-Nelu Botiş, şi cel al Educaţiei, Daniel Funeriu, care au avut loc joi la Ministerul Muncii, au avut un rezultat ”dezamăgitor” pentru sindicalişti, care au apreciat că există dorinţă de dialog, dar rezultatele concrete sunt inexistente.

Sindicaliştii au plecat de la negocierile cu cei doi miniştri cu impresia că guvernanţii doresc ca şi anul viitor să se menţină reducerile salariale, urmând ca din 2013 să se atingă nivelul din iunie 2010 al salariilor.

De asemenea, sindicaliştii din învăţământ au afirmat că ministrul Educaţiei ”ascunde” bugetul detaliat al ministerului, încălcând contractul colectiv de muncă. Ioan Botiş le-a promis sindicaliştilor încă o întâlnire în primele zile ale săptămânii viitoare, aceştia sperând că, până atunci, profitându-se de prezenţa delegaţiei Fondului Monetar Internaţional la Bucureşti, se va şti valoarea salariului minim pe economie care stă la baza calculării salariilor bugetarilor anul viitor.


Ministrul Muncii i-a invitat, joi, pe reprezentanţii sindicatelor din învăţământ pentru finalizarea discuţiilor pe tema proiectului Legii-cadru privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice şi a proiectului Legii privind aplicarea în anul 2011 a Legii-cadru privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice. La întâlnirea cu ministrul Muncii au participat reprezentanţi ai Federaţiei Sindicatelor din Învăţământ „Spiru Haret”, Federaţiei Educaţiei Naţionale, Federaţiei Naţionale Sindicale „Alma Mater” şi Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ. AGERPRES