Sindicaliştii din învăţământ au pichetat sediile Inspectoratului Şcolar şi Prefecturii Gorj

Aproximativ 20 de cadre didactice din judeţ au pichetat, marţi, sediile Inspectoratului Şcolar Judeţean şi Prefecturii Gorj, nemulţumite de faptul că nu le sunt respectate drepturile. Potrivit liderului Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământ (USLI) Gorj, Constantin Huică, principalele revendicări ale profesorilor gorjeni sunt revenirea salariilor la nivelul celor din anul 2010, decontarea navetei, deblocarea posturilor din învăţământ şi modificarea legii educaţiei.

“Am pierdut drepturi salariale în 2010, iar decontarea navetei este una dintre cele mai importante probleme la nivelul judeţului Gorj. Avem hotărâri judecătoreşti care nu sunt respectate. Avem mai multe comune, adică primării de comune şi oraşe care nu plătesc naveta cadrelor didactice, chiar dacă oamenii şi-au câştigat aceste drepturi băneşti în instanţă. (…) I-am solicitat domnului prefect să cheme la întâlnirea cu noi şi parlamentarii de Gorj. Am făcut o listă cu doleanţele noastre, pe care o vom înmâna autorităţilor. (…) Nu putem vorbi de acţiuni mai drastice pe moment, aşteptăm întâlnirea ministrului cu sindicatele şi vedem ce se poate rezolva”, a spus Constantin Huică.

La finalul pichetării, sindicaliştii le-au adus la cunoştinţă prefectului Alin Văcaru şi vicepreşedintelui Consiliului Judeţean, Ciprian Florescu, lista cu revendicările, urmând ca în perioada următoare să primească un răspuns din partea autorităţilor. AGERPRES