Liderul filialei ieşene a USLIP, Laviniu Lăcustă, a anunţat că a demarat toate procedurile legale privind declanşarea în cursul acestei săptămâni a grevei generale în unităţile de învăţământ din judeţ. Laviniu Lăcustă, preşedintele USLIP Iaşi, a declarat că 60 la sută dintre 8.424 de membri ai filialei sunt decişi să demareze greve în instituţiile de învăţământ preuniversitar.

În acest sens, susţine Lăcustă, unităţile şcolare au fost notificate încă de vineri de iminenţa declanşării conflictului de muncă. Au mai fost informate şi notificaţi cei de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, Prefectura Iaşi, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Guvernul României.

Ţinând cont de faptul că la acest moment există aproximativ 5.000 de semnături care se pronunţă pentru grevă generală şi având în vedere că până în prezent reprezentanţii Guvernului nu au transmis nicio invitaţie la negocieri, Biroul Executiv al USLIP Iaşi a hotărât ca marţi, între orele 11,00 şi 13,00, să fie declanşată greva de avertisment prin întreruperea totală a lucrului în toate unităţile afiliate USLIP Iaşi. Miercuri intrăm în grevă generală pe durată nedeterminată în funcţie de decizia care va fi luată la nivel naţional de către ansamblul sindicatelor afiliate la FSLI„, a declarat Laviniu Lăcustă, liderul USLIP Iaşi.