isvoranu_gheorghe_.jpgLiderii sindicali consideră declaraţia ministrului Muncii, Mihai Şeitan, referitoare la reducerea salariilor bugetarilor, în 2011, cu încă 30 până la 50 la sută dacă nu se aplică măsurile de austeritate, ca fiind de domeniul absurdului.

„Cred că trăim un coşmar. Este ceva de domeniul absurdului să spui acum în preziua luării unor măsuri care duc la o mare sărăcire a populaţiei că în 2011 vor mai scădea salariile cu până la 50 la sută. Cred că ar trebui ca Executivul să dea o Ordonanţă de Urgenţă prin care fiecare al 10-lea cetăţean al României să fie omorât. Toate măsurile se iau pe spinarea celor de la stat pentru a se salva clientela politică căreia nu i se diminuează salariile şi le cresc bogăţiile. Suntem o ţară de sclavi pe moşiile unei clientele politice”, a afirmat Gheorghe Isvoranu, preşedinte al Federaţia Sindicatelor din Învăţământ Spiru Haret.

În opinia preşedintelui Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Aurel Cornea, declaraţia ministrului Muncii este de domeniul fantasticului, iar o scădere cu încă 50 la sută a salariilor în 2011 va duce statul în faliment. „Această resemnare a Guvernului este iresponsabilă. Nu se poate să vi să spui că scade salariu după ce ai anunţat măsuri de austeritate fără să iei măsuri de relansare economică, de combatere a corupţiei şi evaziunii fiscale. Este un genocid ceea ce a anunţat domnul Şeitan. Afirmaţia premierului Emil Boc că la anul vor creşte pensiile şi salariile este o iluzie. La întâlnirea cu confederaţiile patronale preşedintele Traian Băsescu ne-a spus clar că bugetul în sectorul bugetar va fi redus anul viitor cu încă 25 la sută”, a susţinut Aurel Cornea.

Potrivit preşedintelui CNS Cartel Alfa, Bogdan Hossu, măsurile de austeritate propuse de Guvern sunt o primă etapă de reducere a salariilor. De asemenea, preşedintele CNSLR Frăţia, Marius Petcu, consideră că scăderea cu 50 la sută a salariilor în 2011 era previzibilă.”Singura soluţie pentru a ne reveni este ca acest guvern să plece, să vină unul responsabil care să aibă susţinere politică şi care să aplice măsuri economice de relansare a economiei, de a crea noi locuri de muncă”, a mai adăugat Marius Petcu. AGERPRES