Liderii Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) ameninta cu declansarea unei greve generale in cazul in care bugetul pe anul viitor nu va fi reanalizat de Parlament, cu prioritate pentru promovarea Legii salarizarii personalului din invatamant.
Presedintele FSLI Neamt, Florin Florescu, a declarat ca sindicalistii sunt dispusi dialogului si negocierilor, dar in aceeasi masura actiunilor ferme de protest, daca doleantele nu vor fi luate in seama. „Daca in privinta procentului de 6 la suta din PIB pentru invatamant s-a ajuns la un deziderat mai vechi al nostru, in ceea ce priveste repartitia fondurilor pe diversele domenii ale invatamantului sindicatele sunt nemultumite”, a afirmat Florescu.

El sustine ca prin fondurile alocate pentru infrastructura scolara se asigura cerintele sindicalistilor, solicitate inca de la greva generala din 2005, dar in domeniul salarizarii „inghetat de mai bine de trei ani”, nu se regaseste cresterea solicitata, si anume dublarea salariilor.

Liderul FSLI Neamt a precizat ca actualul proiect prevede o crestere a salariilor din invatamant doar cu 12,3 la suta, ceea ce in termeni reali inseamna o crestere de 8,5 la suta la o inflatie de 3,8 la suta.