nistor_marius.jpgDecizia Guvernului de majorare a salariilor cadrelor didactice de la 1 aprilie 2009, dupa adoptarea Legii salarizarii bugetarilor, reprezinta o bataie de joc la adresa intregului corp didactic, a declarat presedintele executiv al Federatiei Sindicale „Spiru Haret”, Marius Nistor.

El a anuntat ca sindicalistii sunt pregatiti ca, de pe 3 noiembrie, sa intre in greva generala.

La randul sau, Aurel Cornea, presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant considera atitudinea Executivului ca pe una de dispret fata de salariatii din domeniul educatiei. „Nu vom accepta aceasta mizerie. Miercuri ne vom reuni pentru a relua actiunile de protest, forma finala fiind greva generala”, a precizat Aurel Cornea.

Si sindicalistii din invatamantul superior considera inacceptabila decizia adoptata de Guvern. Presedintele Federatiei „Alma Mater”, Razvan C. Bobulescu, a precizat ca va fi declansata greva generala si in invatamantul superior. Totodata, liderii sindicali au anuntat ca vor face o campanie de la om la om, astfel incat membrii Partidului National Liberal sa fie sanctionati la urne pentru atitudinea pe care au avut-o, in ultimele zile, fata de corpul didactic.