sindicat-fsli.jpgConducerea Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) va stabili miercuri, 14 decembrie, în cadrul şedinţei Biroului Operativ, calendarul acţiunilor de protest pentru luna decembrie, a declarat vineri Simion Hăncescu, preşedintele FSLI.

“În şedinţa de miercuri vom decide, împreună cu liderii din ţară, programul acţiunilor de protest care vor avea loc până la sfârşitul acestei luni. Bineînţeles, vom ţine cont şi de faptul că sărbătorile de iarnă sunt foarte aproape, iar oamenii au nevoie de timp pentru a face pregătirile necesare de Crăciun. În mod sigur, însă, acţiunile de pichetare pe care le-am demarat la 15 noiembrie vor fi continuate şi în perioada următoare”, a afirmat Simion Hăncescu.

La rândul său, preşedintele FSI “Spiru Haret”, Gheorghe Isvoranu, a declarat că organizaţia sindicală pe care o conduce va participa la acţiunile de protest organizate de colegii de la FSLI. “Singura condiţie pe care am pus-o în momentul discuţiilor purtate cu conducerea FSLI a fost ca protestele să aibă, în cele din urmă, o finalitate. Scopul nostru este de a-l determina pe ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, să participe la o rundă de discuţii cu reprezentanţii organizaţiilor sindicale din învăţământ, pentru a-i fi prezentate problemele cu care se confruntă acest domeniu”, a subliniat Gheorghe Isvoranu.

Conducerile celor trei organizaţii sindicale din învăţământ, respectiv FSLI, FEN şi FSI “Spiru Haret”, anunţaseră iniţial marţi, 6 decembrie, că protestele suspendate din cauza vremii nefavorabile vor fi reluate începând de marţi, 13 decembrie. Principalele revendicări ale cadrelor didactice sunt acordarea unui procent de 6% din PIB pentru Educaţie şi deblocarea posturilor din unităţile şcolare, ţinând cont de lipsa acută de personal. AGERPRES