Sindicatele din invatamantul prahovean au decis suspendarea cursurilor pentru zilele de 26, 27 si 30 noiembrie, a declarat Gheorghe Girumescu, liderul FSLI Prahova. Girumescu sustine ca s-a luat aceasta decizie dupa ce „Inspectoratul Scolar Prahova a obligat directorii unitatilor de invatamant sa aplice Legea 329/2009”.

Liderul FSLI a mai afirmat ca, pentru luna decembrie, se incalca art. 10 alin. 4 din aceasta lege, care prevede ca nu se pot acorda mai mult de patru zile libere intr-o luna, dar prin adresa MECI, transmisa de Inspectoratul Scolar unitatilor de invatamant din judet, se solicita acordarea a cinci zile de concediu fara plata in luna decembrie.

Astfel, pentru a respecta legea, sindicatele au cerut cadrelor didactice sa nu raspunda presiunilor facute de ISJ si sa isi ia concediu fara plata in zilele de 2, 16, 17 si 18 decembrie. Sindicatele din invatamantul prahovean protesteaza fata de modul de actiune al ISJ Prahova care, in ultima saptamana, a obligat directorii sa preseze salariatii din sistemul de invatamant sa fie de acord cu incalcarea legii, cerand sa fie acordate cinci zile fara plata in luna decembrie.

Decizia de suspendarea a cursurilor a fost transmisa presei de catre cele trei sindicate reprezentative din judet: Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant, Sindicatul Scoala Prahovei si Sidicatul I.L. Caragiale. Inspectoratul Scolar Prahova a raspuns, printr-un comunicat de presa, acuzatiilor aduse de sindicatele prahovene, sustinand ca ‘liderii de sindicat au prezentat deformat situatia generata de aplicarea Legii 329/2009’ . Conducerea ISJ Prahova mai precizeaza, in comunicatul de presa, ca au fost transmise adresele ministerului catre unitatile de invatamant fara a fi insotite de presiuni la adresa directorilor si salariatilor, cerand acestora doar sa informeze inspectoratul in legatura cu deciziile luate.AGERPRES