Sindicatele din invatamantul salajean au dat in judecata 15 primarii

Un numar de 15 primarii de comuna si Casa Judeteana de Pensii au fost date in judecata de Liga Sindicatelor din Invatamant Salaj, pentru neplata navetei si orelor suplimentare cuvenite cadrelor didactice din mediul rural.
“Am chemat in instanta 15 consilii locale, pentru refuzul de a deconta naveta cadrelor didactice si plata orelor suplimentare, in cazul cadrelor didactice cu o vechime de 30 de ani in domeniu”, a declarat presedintele LSI Salaj, Eusebiu Lehene.

Potrivit acestuia, si Casa Judeteana de Pensii Salaj a fost actionata in instanta, dupa ce mai multi profesori din judet au sesizat LSI Salaj ca nu primesc ajutorul de inmormantare conform legii.

“Statutul personalului didactic spune ca ajutorul de inmormantare pentru familiile cadrelor didactice este de cinci salarii de baza, dar acum se acorda doar doua salarii de baza. Am dat in judecata Casa Judeteana de Pensii Salaj, iar instanta a decis legalitatea platii ajutorului respectiv, astfel ca profesorii isi vor primi banii”, a precizat Eusebiu Lehene.