Preşedintele Sindicatului Liber din Învăţământ (SLI) Bihor, Flaviu Zancu, a atras atenţia asupra problemelor legate de salarizarea în învăţământ, el punctând că nu sunt aplicate o serie de prevederi legale sau sunt aplicate arbitrar.

„Există în rândul funcţionarilor din minister o atitudine de dispreţ faţă de lege, o politică păguboasă în interpretarea acesteia în defavoarea angajaţilor din învăţământ. Spun acest acest lucru pentru că avem o serie de legi care, deşi sunt în vigoare de ceva vreme, nu sunt puse în aplicare sau sunt puse în aplicare arbitrar”, a declarat Flaviu Zancu.

Liderul SLI s-a referit, pe rând, la sporul de suprasolicitare neuropsihică, tranşele de vechime, sporul de predare simultan, sporul pentru doctorat, gradaţia de merit, dirigenţia şi norma de hrană.

Sporul de suprasolicitare neuropsihică, de exemplu, acordat conform legii, de la 1 decembrie 2018, doar personalului didactic de predare, ar trebui să fie prevăzut şi în cazul altor angajaţi, precum directorii, personalul didactic auxiliar, inspectorii şcolari, angajaţii din Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) şi cei din Casa Corpului Didactic (CCD).

„Mi se pare arbitrar aplicat acest spor pentru că şi colegii directori au o normă de predare, la fel ca şi cei din CCD, din CJRAE. Acest spor ar trebui acordat şi personalului didactic auxiliar, respectiv secretare şi contabile, care se confruntă cu solicitări adeseori de la o zi la alta”, a spus Zancu.

Noile reglementări din legea 153 privind tranşele de vechime permit salarii diferite pentru angajaţi cu aceeaşi vechime. „Au rămas în vigoare atât vechile tranşe, cât şi cele noi. Nu s-a făcut o corelare. În acordul încheiat cu Guvernul României, federaţiile sindicale au solicitat şi este un punct în care scrie: Guvernul se angajează ca din 1 ianuarie 2019 să coreleze salariile de bază pentru personalul cu funcţii similare. Dar nu s-a întâmplat nimic”, a precizat Zancu.

Potrivit acestuia, profesorii de la Colegiul Naţional „Emanuel Gojdu” au ajuns, la finalul anului 2018, şi la Consiliul Naţional al Discriminării care s-a pronunţat în favoarea acestui lucru, afirmând că este o discriminare.

Alte inechităţi amintite de liderul de sindicat s-au referit la sporul de predare simultan, care se aplică doar celor din învăţământul primar şi gimnazial, nu şi educatoarelor.

De asemenea, sporul pentru doctorat nu se aplică profesorilor pensionari sau celor angajaţi la plata cu ora.

Gradaţia de merit se plăteşte la nivelul salariului din decembrie 2016, deşi, conform ordinului de ministru prin care se primeşte această gradaţie, se spune foarte clar că se acordă la nivelul salariului aflat în plată.

Dirigenţia, care înseamnă 10% din salariu, se plăteşte tot la nivelul salariului din 2016. De la 1 decembrie, cadrele din învăţământ ar fi trebuit să primească norma de hrană, ceea ce nu s-a întâmplat. Tichetele de vacanţă s-au plafonat, pentru toţi bugetarii, la 1.450 de lei, deşi legea spune că se acordă în valoarea unui salariu minim pe economie.

Toate aceste inechităţi şi alte nereguli au fost semnalate de Federaţia SLI prin scrisori deschise adresate atât premierului, cât şi Parlamentului (preşedinţilor de Comisii de învăţământ din cele două Camere) şi ministrului Educaţiei, solicitând aplicarea unitară a legii.

„Noi nu cerem decât aplicarea legii în mod unitar şi corect. Să nu fie discriminatorie. Scrisorile s-au depus în decembrie şi în ianuarie. Am înţeles că au avut loc nişte întâlniri săptămâna trecută, dar încă nu avem concluzii concrete”, a conchis liderul SLI Bihor. AGERPRES