Sindicatul Liber din Învăţământ Maramureş (SLIMM) intenţionează să dea în judecată Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Maramureş pentru neplata sporurilor salariale destinate cadrelor didactice din licee şi şcoli.

Preşedintele SLIMM, Liviu Pop, a declarat, miercuri că, deşi a trimis de mai mult timp o adresă către IŞJ Maramureş în această problemă, nu a primit niciun răspuns. „Plata acestor sporuri salariale este una legală şi încă este neclar de ce IŞJ Maramureş întârzie să dispună achitarea acestor sporuri. Din păcate intenţia noastră de a acţiona în instanţă IŞJ ar putea fi soluţionată abia prin toamnă, deoarece judecătorii intră în vacanţă”, a spus Pop.

Conform legii plafonării salariilor, cadrele didactice ar fi trebuit să îşi primească drepturile ce li s-au suspendat la sfârşitul anului trecut, până la aprobarea regulamentului pentru acordarea acestor sporuri. De asemenea, alte judeţe din ţară au plătit profesorilor aceste sporuri salariale.

„Nu e vorba de sporuri foarte mari, suma reprezintă sporuri de condiţii grele şi periculoase, în cuantum de până la 15%, de care beneficiază colegii care au salarii foarte mici, îndeosebi muncitorii de întreţinere, personalul administrativ, informaticienii şi laboranţii. Sporul este de 20 de lei pe lună”, a mai spus Liviu Pop.

Purtătorul de cuvânt al IŞJ Maramureş, Filip Pavel, a precizat că deocamdată nu are niciun răspuns la solicitarea colegilor din sindicat, însă aceasta va fi analizată de conducerea instituţiei.AGERPRES