Liderul Sindicatului Liber din Învăţământ (SLÎ) Bihor, Ioan Ţenţ a declarat că va strânge din teritoriu copii ale fluturaşilor de plată, deoarece multe cadre didactice şi nedidactice se plâng de scăderea salariilor.

Ieri (miercuri, n.r.) am trimis un comunicat în toate şcolile să-mi trimită copii după fluturaşi, pentru că la televizor miniştrii spun că nu scad salariile, dar noi zicem că au scăzut. Ei susţin că oamenii nu pierd la salariu, ori realitatea este cu totul alta. Vom primi cât de curând copiile după fluturaşi, iar săptămâna viitoare vom face o conferinţă de presă„, a declarat Ioan Ţenţ, liderul sindicaliştilor.

Profesorul Ioan Ţenţ a precizat că demersul său, în calitate de lider al SLÎ, se bazează pe mai mulţi fluturaşi trimişi din teritoriu, cu salarii scăzute cu sume variabile. „Mi-au trimis câţiva de la o şcoală din Brusturi, unde unul are în minus 13 lei, altul minus 143, altul minus 175, altul minus 171, altul minus 295 de lei. Sunt şi personal didactic şi nedidactic. Vrem să vedem care este situaţia în ansamblu. Eu nu mă pot pronunţa până nu am centralizat datele, dar vom face o conferinţă de presă ori săptămâna viitoare ori următoarea”, a precizat Ţenţ. AGERPRES