rosia_montana.jpgÎntr-o scrisoare deschisă semnată de Cristian Albu, preşedintele Sindicatului Viitorul Mineritului din Roşia Montană, ca urmare a comunicatului asociaţiei Alburnus Maior prin care aceasta se opune organizării unui referendum în judeţul Alba, sindicatul solicită ca oamenii să decidă dacă vor sau nu reînceperea proiectului minier Roşia Montană şi atenţioneaza că cei care nu vor organizarea referendumului se tem de fapt de votul oamenilor.

„Alburnus Maior şi opozanţii proiectului nu vor ca referendumul pentru reînceperea proiectului minier de la Roşia Montană să aibă loc, pentru că se tem că zeci de mii de oameni din Alba vor veni să sprijine proiectul. Domnilor, daţi-ne dreptul de a ne decide singuri viitorul. În loc să aruncaţi cu noroi de pe margine, sustineţi organizarea referendumului şi votaţi cum vreţi! Cu urna se stopează minciuna!”, se arată în comunicatul sindicatului.

Exprimarea prin vot a celor peste 150.000 de cetăţeni din localităţile unde primarii au cerut organizarea referendumului este modalitatea democratică prin care atât cei care sunt pentru, cât şi cei care sunt contra proiectului pot spune asta liber şi direct, dovedind astfel realitatea susţinerii proiectului în comunitate.