Conducerea Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIASI) a implementat un sistem nou de admitere prin care candidaţii se pot înscrie la oricâte facultăţi şi specializări doresc cu un singur dosar şi plătind o singură dată taxa de admitere.

Rectorul TUIASI, Dan Caşcaval, a declarat că orice candidat care se înscrie la admitere, în perioada 10 – 31 iulie, poate selecta printr-un singur formular, fie că alege să îl completeze online sau la sediul universităţii, la comisiile de admitere, oricâte specializări doreşte de la oricâte facultăţi ale unităţii de învăţământ, iar sistemul îi va repartiza în funcţie de medii şi de ordinea preferinţelor absolvenţilor de liceu.

Potrivit sursei citate, acest sistem va asigura o distribuţie mai echitabilă a studenţilor pe locurile facultăţilor, în funcţie de ordinea opţiunilor acestora.

Distribuţia pe locuri se va face în timp real şi va putea fi urmărită pe site-ul universităţii în perioada 10 – 31 iulie.

Noul sistem de admitere vine în ajutorul candidaţilor, în sensul că un candidat poate, cu o singură taxă şi un singur dosar, să se înscrie la toate cele 11 facultăţi ale universităţii noastre. Absolventul de liceu depune dosarul la facultatea care este prima opţiune pentru el şi apoi nu mai trebuie să se deplaseze cu alte dosare, cu alte acte, la celelalte facultăţi. Vom avea în timp real, în funcţie de media şi de opţiunea candidatului, o distribuţie pe cele nouă facultăţi, pentru că la două dintre ele se va da test de admitere, Facultatea de Arhitectură G.M. Cantacuzino şi Facultatea de Automatică şi Calculatoare„, a precizat Dan Caşcaval.

Absolvenţii de liceu din Republica Moldova şi Ucraina sunt scutiţi de taxa de admitere şi primesc o noapte de cazare gratuită în Campusul Tudor Vladimirescu în momentul în care vin să se înscrie la TUIASI. Mai mult, candidaţii din Republica Moldova se pot înscrie şi în cele trei puncte de înscriere din Bălţi, Chişinău şi Ungheni, în perioada 13 – 14 iulie.

Pentru admiterea pentru studiile de licenţă, candidaţii se pot înscrie la politehnica ieşeană completând şi formularul online de acasă. Cu ajutorul formularului online, viitorii studenţi pot bifa, în ordinea preferinţelor, toate facultăţile şi toate specializările la care vor să se înscrie şi pot alege dacă vor să intre în concurs şi pentru locurile la taxă (în cazul în care nu prind un loc la buget) sau doar pentru locurile bugetate.

Candidaţii care au optat pentru completarea formularului online, cu toate opţiunile în ordinea preferinţelor, date despre liceul absolvit, diplomă, date personale, trebuie să vină cu dosarul cu acte la facultatea unde au prima opţiune, abia atunci fiind consideraţi înscrişi în totalitate. Candidaţii care completează formularul dar nu aduc dosarul la facultate nu intră în concurs. AGERPRES