ambulanta.jpgReprezentanţii Asociaţiei Universităţilor de Medicină şi Farmacie din România (AUMFR) susţin că sistemul actual integrat de urgenţă este eficient şi solicită factorilor de decizie responsabilitate maximă în privinţa introducerii unor schimbări legislative în acest domeniu.

„Asistenţa medicală pentru urgenţa majoră nu trebuie să fie obiect de dispută între politicieni şi experţi. Decidenţii politici trebuie să îşi asume opiniile experţilor rezultate dintr-o practică medicală dovedită. Prevederile legislative trebuie să reflecte grija pentru siguranţa pacientului şi creşterea şansei la viaţă”, se arată într-un comunicat al AUMFR.

Rectorii universităţilor afiliate la AUMFR – Florian Popa de la UMF „Carol Davila” din Bucureşti, Constantin Ciuce de la UMF „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca, Adrian Săftoiu de la UMF din Craiova, Vasile Astărăstoae de la UMF „Grigore. T. Popa” din Iaşi, Constantin Copotoiu de la UMF din Târgu-Mureş şi Ştefan Drăgulescu de la UMF „Victor Babeş” din Timişoara – afirmă că în calitate de membri ai unei comunităţi implicate direct în activitatea de urgenţă sunt „martori ai eficienţei sistemului actual integrat de urgenţă” care funcţionează în baza legislaţiei în vigoare şi recomandă menţinerea şi dezvoltarea acestuia.

„Suntem deschişi şi încurajăm dezvoltarea asistenţei medicale private în România, dar nu recomandăm ca urgenţa majoră să fie obiect al concurenţei pe piaţa serviciilor de sănătate, întrucât aduce deservicii imense siguranţei pacientului. Considerăm că este momentul ca în România politicul să înţeleagă că o infrastructură fără resurse umane de calitate şi motivate este o investiţie fără de viitor. Este momentul să fie redată demnitatea profesiei medicale, dacă dorim să asigurăm viitorul acestei naţiuni”, afirmă rectorii Universităţilor de Medicină şi Farmacie din România. AGERPRES