În unitățile de învățământ unde există o dinamică mare de persoane/ elevi/ cadre didactice, care creează în ecosistem culturi proprii de bacterii, mucegaiuri, virusurile aduse periodic și care determină îmbolnăvirea elevilor și profesorilor.

Metoda ecologică, eficientă și economică ce utilizează tehnologia luminii ultraviolete UV-C este sistemul de “Biosecuritate Ecologică Integrată cu tehnologia luminii ultraviolete UV-C”.

Mențiune importantă în România, din păcate s-a început achiziționarea și dotarea unităților de învățământ cu dispozitive de decontaminare cu lumină ultravioletă UV-C în absența elevilor/ cadrelor didactice. Datorită faptului că, aceste dispozitive au fost achiziționate după caiete de sarcini neprofesioniste au dus la decizia greșită a Ministerului Sănătății că aceste dispozitive nu mai pot fi utilizate în mediul educațional.

De fapt realitatea este că aceste dispozitive, produse de către firmele profesioniste se împart în două categorii:

1. Dispozitive pentru decontaminarea aerului – în prezența persoanelor, de tip grilă ce nu permit intrarea în contact cu lumina ultravioletă UV-C;

Din această categorie mai fac parte și dispozitivele pentru decontaminarea aerului cu ventilator, de tip purificator.

2. Dispozitive pentru decontaminarea suprafețelor generale – în absența persoanelor dar care pot fi dotate cu senzori de prezență în cazul în care o persoană intră în contact cu dispozitivul, acesta să se închidă automat), dispozitive pentru decontaminarea obiectelor personale și dispozitive pentru decontaminarea încălțămintei.

Ca urmare, sistemul de “Biosecuritate Ecologică Integrată cu tehnologia luminii ultraviolete UV-C” în unitățile de învățământ este o metodă simplă, ecologică, eficientă pentru menținerea sub control a unui spațiu educațional care să nu permită contaminările și îmbolnăvirile personalului și a elevilor.

Pentru mai multe informații contactează-ne la Centrul Național de Consultanță: + 40 374 490 115, + 40 723 234 030 sau trimite e-mail către: office@biocomp.ro.