Situaţia informatizării în şcoli a fost subiect de discuţie între premier şi factorii de decizie din industria IT

ponta_2012.jpgPremierul Victor Ponta şi alţi reprezentanţi ai Guvernului au avut joi o întâlnire cu factorii de decizie din marile companii din industria IT, în cadrul căreia s-a discutat despre starea acestui sector industrial şi situaţia informatizării şcolilor.

Directorul IBM, Valeriu Nistor, a declarat după întâlnire că primul-ministru şi-a exprimat intenţia de a mări bugetul pe anul viitor pentru industria IT. “Industria IT în totalitate salută acest gen de întâlniri, astăzi (n.r. – joi) am primit câteva semnale pe care le salutăm şi le considerăm foarte pozitive. Un mesaj foarte clar pe care primul-ministru l-a transmis a fost intenţia de a creşte bugetul pe care industria îl va primi în 2014 şi un semnal pe care îl considerăm pozitiv este preocuparea Guvernului pentru transformarea procesului de achiziţii publice în sensul eficientizării şi creşterii transparenţei”, a declarat Nistor.

La rândul său, directorul Oracle România, Sorin Mândruţescu, a menţionat că în privinţa informatizării sistemului de învăţământ “s-a gândit o reaşezare a proiectelor”.

În altă ordine de idei, Mândruţescu a precizat că o corelare a bazei de date a Poliţiei cu cea a autorităţilor locale, necesară punerii în aplicare a modificărilor la Codul rutier, este, din punct de vedere tehnologic, “mai mult decât la îndemână”, iar pentru rezolvarea acestei probleme va fi nevoie de câteva luni. AGERPRES